Etablering af Fuglekassegruppe – Vi mangler frivillige

Måske var det det forfærdelige regnvejr, måske usikkerhed om opgavernes omfang. Faktum er, at kun ganske få havde fundet vej til mødet for etablering af en gruppe frivillige til at tage sig af vores fuglekasser.

Målet er at samle en gruppe på 10-12 personer. Vi vil i første omgang samles for at fordele opgaver og udarbejde en kalender for aktiviteterne. Der kræves ingen specielle forudsætninger.

Vi forestiller, at efterårets udendørsarbejde vil foregå på en dag sidst i november, hvor grupper på to bevæbnet med en stige kontrollerer de eksisterende kasser og bringer de ikke brugbare med hjem. Hvis det er muligt, vil de øvrige blive renset og forsynet med en dusk hø, da en del fugle, specielt i kolde vintre, bruger kasserne som overnatningssted.

Arbejdet i vinteren og foråret 2023 vil bestå af en-to dage i februar/marts, hvor vi reparerer de hjembragte kasser og sammenflikker det nye antal kasser, vi er blevet enige om efteråret. Uanset om det er samlesæt, eller vi skal i gang med sav og bor. Måske kan vi samme dag nå at sætte kasserne op, ellers må vi bruge en dag ekstra til opsætning.

Skulle der være medlemmer, som synes, det lyder spændende og overvejer at give en hånd med, kan de kontakte Stefan Pihl på stefanpihl4@gmail.com.

DGU har et samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening, og i den forbindelse er der oprettet en Facebook-gruppe – Fugle på Golfbanen – som bl.a. har flere indlæg fra klubber med fuglekassegrupper.

Medlemsudvalget

Tilmeld dig vores nyhedsbrev