Klubmesterskaberne – september 2022

I weekenden d. 17.-18. september 2022 blev årets generelle klubmesterskab afviklet.

I år blev der for første gang afviklet det traditionelle klubmesterskab over tre runder, spillet fra backtees og fra scratch samt et handicap mesterskab (det tidligere Furesø Classic) i to rækker, hvor række A med laveste handicap spillede slagspil, mens række B for mellemhandicapspillere spillede Stableford. Begge rækker spillede fra klubtee. Desværre kunne rækken med højeste handicaps ikke afvikles på grund af for få tilmeldte.

De øvrige mesterskaber var derimod fuldt besat, hvilket indebar at vi – som noget nyt – afviklede turneringerne med start fra både hul 1 og hul 10.

Vejret var i den grad med os. Lørdagen bød på rolige vindforhold og strålende sol. Truende skyer viste sig søndag med større skybrud og risiko for lyn. Men heldigvis blev de i periferien af Birkerød, så turneringen kunne afvikles i god ro og orden. Det borgede for gode resultater.

Resultater

Damer

Årets klubmester for damer blev vundet af Helle Susanne Gram Quist.

Helle førte efter både første og anden runde. Men i tredje runde satte Louise Møller ind med en slutspurt. Hun formåede dog kun at hente Helle med 2 slag, så Helle blev klubmester med 5 slag til Louise.

Louise Møller og Helle Susanne Gram Quist

Herrer

Hos herrerne kom Anders Thastrup Larsen atter på podiet efter en suveræn turnering på samlet 2 under banens par. Sidste runde blev spillet i 4 under banens par, og Anders vandt med hele 15 slag ned til vores pro, Mark Housego, som runner-up.

Mark Housego og Anders Thastrup Larsen

A-række

I Nettoturneringens A-række blev der stor spænding om udfaldet. Efter Søren Nielsen havde ført efter første runde med et enkelt point til Carsten Lundquist og 2 point til Søren Kreilgaard, blev rollerne byttet om på søndagens finalerunde.

Som bekendt kan alt ske på de sidste tre afslutningshuller. Her førte Carsten med to slag ned til de to Søren’er, så alle tre kunne stadig blive klubmestre. Efter F7 havde både han og Søren Nielsen sat et slag til i forhold til Søren Kreilgaard som lavede nettopar, mens de to andre lavede netto bogeys. Så stillingen var meget lige.

Carsten slog tilbage på F8 med en birdie, så han på sidste hul var 2 slag foran Søren Nielsen og 4 slag foran Søren Kreilgaard, som måtte nøjes med en netbogey på F8. Carsten valgte forsigtigt et lay-up på det svære afslutningshul, mens Søren Nielsen satsede med et langt indspil, som efter at have ramt søbreddens højre brink, lagde sig nydeligt til rette lige uden for greenkanten, ca. 3 meter fra flaget. Carstens 3. slag havnede til gengæld i strafområdet, mens hans 5. slag blev spillet flot ind til ca. 4 meter over hullet, hvor der ventede et svært og hurtigt put.

Situationen var herefter den, at Søren Nielsen med et birdieput som minimum kunne sikre sig et omspil. Søren mistede sin birdie, mens Carsten mesterligt holede sit 4 meterput og dermed kunne sikre sig mesterskabet med et enkelt slag. De tre i finalebolden endte deres to runder i henholdsvis -4 og -3, medens Søren Kreilgaard spillede i nettopar.

Carsten Lundquist

B-række

I B-rækken blev Stig Olsen klubmester efter to runder med henholdsvis 39 og 38 points. Runner-up blev Morten Billcliff foran Jannie Streit, som begge scorede 72 points, men hvor Morten scorede lavest på sidste runde.

Stig Olsen

Stort tillykke til klubmestrene og stor tak til greenkeeperne, som havde sat en perfekt bane up til turneringen.

Ole Kjær

Tilmeld dig vores nyhedsbrev