Nye flotte redekasser langs golfbanen

Se godt efter – der er nye flotte redekasser langs golfbanen

Ved H4, H6/par3, P2 og i parken er der sat nye redekasser op.  Hold øje med, om vi får besøg i redekasserne.  Ved H4 er der opsat redekasser til Hvinænder, som er doneret af klubmedlemmer. I Danmark findes Hvinanden næsten kun i Nordsjælland.  Den lægger mellem 8 og 11 æg. Når ungerne er klar til at forlade reden, hopper de ud af redekassen og ned i vandet.  Det er et hop på 2,5 m og et skønt syn.  I parken er der sat 3 redekasser op til Hulduer. Mens vi satte dem op, så vi 2 Hulduer i området.  De har brug for en ekstra hånd, for ikke at blive fortrængt af andre fugle. Ved P2 er der sat 5 mejsekasser op.

Ved H6/par3 er der sat en stor kasse op til Tårnfalken ved den gamle Bornholmske Røn. Hvis tårnfalken først har indtaget redekassen, er den trofast og kan blive der i flere år.

Det næste projekt naturgruppen skal i gang med i juni, er at opgradere stærekasserne rundt omkring banerne for at lave biologisk bekæmpelse af stankelbenslaver. Samtidig kan vi nyde fuglene. Vi vil også gerne gøre noget mere for at få flere ugler og andre spændende dyr til vores golfområde.

Hvis I har lyst til at give en hånd til vores næste projekt og naturen ved golfbanen, kan I enten melde jer til gruppen på viskumolesen2006@gmail.com eller donerer til redekasser til klubbens MobilePay 76394 (det er meget vigtigt, at du skriver ”Fuglegruppen” og dit medlemsnummer).

Naturgruppen ved
Stefan Pihl og Marianne Viskum Olesen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev