Regelboxen

Ophævelse af midlertidig lokalregel pr. 1. april

Den 29. oktober indførte vi en midlertidig lokalregel om lejeforbedring (”oplæg”) og rensning af bold. De ophæves i forbindelse med sæsonåbningen den 1. april.

Nye regler for røde og blå pæle

Husk også, at vi har ændret vores lokale regler, så pæle, der markerer strafområde (røde) eller ”areal under reparation” (blå), nu er blevet flytbare forhindringer.

Det betyder, at man, hvis de er i vejen for ens stance eller sving, uden straf kan trække pælen op, spille bolden og herefter sætte pælen på plads igen – præcis, hvor den stod.

Flytter bolden sig, når man trækker pælen op, genplacerer man blot bolden der, hvor den lå – og det koster heller ikke strafslag. Det er tilladt at rense bolden, inden man genplacerer den.

Det er ikke nødvendigt at markere sin bold, inden man løfter pælen, heller ikke selv om der er risiko for, at bolden vil komme til at flytte sig.

Man kan ikke ”droppe fri” uden straf af vore blå og røde pæle, hvis de er i vejen.

Men man kan naturligvis stadig, hvis bolden er i et område, der er markeret med røde eller blå pæle, droppe ud af området efter de almindelige dropperegler for de pågældende områder, der så indebærer straf fra strafområder og ingen straf fra areal under reparation.

Læs mere i vores Q&A

Hvide pæle

De hvide pæle, der markerer Out of Bounds, er ikke forhindringer i golfreglernes forstand. Man må ikke flytte dem, og ønsker man at droppe fri af dem, er det med straf efter reglerne om uspillelig bold.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev