Resultater fra Danmarksturneringen 12-13 august

Herre 1. division

Så blev det tid til at spille de sidste runder i Danmarksturneringen.

Lørdag
Lørdag spillede vi mod Asserbo i Asserbo (som havde en notorisk hjemmebane fordel!). Holdet består af Anders Thastrup Larsen, Lucas Albrechtsen, Jonathan Nielsen, Sebastian Steensgaard Nielsen, Jeff Young, Adrian Friis og ikke mindst Rasmus Neergaard-Petersen, vores nye og ekstreme talentfulde pro, som pga. sommerpausen på DP World Tour havde mulighed for at spille for os i weekenden.

De tre foursomes om formiddagen var en meget jævnbyrdig affære, og alle matcher kom ned på sidste hul. Lukas og Jeff have et put for at dele matchen, men desværre gik den lige forbi, og de taber 1/0. Jonathan og Sebastian ramte green i 2 på hul 18 (par 5), men desværre 3 putter de fra en mellemlang afstand, så matchen blev delt. Vores sidste foursome, Rasmus og Anders, spillede meget stabilt hele vejen. De kom også på green i 2 på 18. hul og har 2 puts for at dele matchen, men desværre gik bolden også lige forbi den drilske hulplacering, så de taber 1/0.

Med resultatet 5-1 i Asserbos favør skulle der virkelig kæmpes for at vende bøtten om eftermiddagen. Vejret var heller ikke med os, og i silende regn hele eftermiddagen kæmpede alle spillere både med vejret og et meget velspillende hjemmehold. Vores tre første singler med Jeff, Adrian og Lukas kæmpede, men tabte desværre alle deres kamp til nogle meget rutinerede spillere.

Vores tre sidste singler, Sebastian, Jonathan og Rasmus, spillede rigtig god golf under meget vanskelige forhold. Rasmus var 6 under par, og han slog deres tidligere tour spiller, Lasse Jensen.

Sebastians match var uhyre tæt hele vejen. På hul 16 slog Sebastian et super andet slag til en givet, men desværre holede Asserbo-spilleren et langt put for at dele hulet. Matchen kom til hul 18, men desværre tabte Sebastian 2/0.

Jonathan spillede og kæmpede en brav kamp mod deres tour pro, Oliver Wendt. Jonathan sluttede birdie-par-birdie og vandt kampen 2/0.

Det blev desværre til et samlet nederlag på 11/7, der gjorde søndagens match mod Simon’s ekstra vigtig at vinde.

Søndag
Sidste match om søndagen var mod Simon’s i Furesø. Hvis Simon’s slog os, ville de advancere til slutspil om oprykning til Elite division, og for os gjaldt det om overlevelse i 1. division.

Vi valgt at stille samme foursome kombination som om lørdagen. Alle tre foursomes spillede rigtig godt, og de små fejl blev rettet op med et godt putt eller indspilsslag, så vi holdt hele tiden presset på Simon’s. Rasmus og Anders fik første point til Furesø med en velfortjent sejr på 3/2. Derefter kom Jeff og Lukas også på sejrstavlen med en rigtig solid performance og vandt 2/1. Jonathan og Sebastian spillede lige op med Simon’s bedste foursome hele vejen, og med en superb birdie på sidste hul løb de med sejren 2/0.

Med en samlet sejr med alle vundet foursomes gik vi til frokost med en føring på 6-0, MEN vi skulle bruge alle de points, vi kun få om eftermiddag!

Vores første to singler Jeff og Lukas spillede godt. Jeff var lidt nede, men hev sig op igen, men tabte desværre 2/1. Lukas kom til 18. hul A/S, men fra semirough og ca. 170 m til pin slog Simon’s spiller hen til ca. 30 cm fra pinden, og selvom Lukas slog et super slag fra bunker, taber han hulet til en birdie og en 1/0 sejr til Simon’s.

Den gamle holdkaptajn begyndte at få lidt flere grå hår, men så vendte matchen med noget virkelig god golf fra de resterende spillere. Anders lavede 7 birdies og vandt 2/0. Sebastian slog pro Mads Langkilde 3/2 og var også en del under par på sin runde. Jonathan var også 3/4 under par og vandt 2/0.

Last man standing, Rasmus, var lige med par på for-ni og 2 nede, men igen en klasse demonstration på bag-ni, og med en birdie på sidste hul vandt Rasmus 1/0.

Uden tvivl vores bedste performance i år og med en samlet 14/4 sejr. Vi gjorde alt det, vi kunne, men desværre kom melding, at Fredensborg havde slået Asserbo. Det betyder, at vi rykker ned til 2. division. Det er virkelig hårdt at sluge, men vi rykker ned med oprejst pande efter den performance.

Fra venstre: Jonathan Nielsen, Lucas Albrechtsen, Adrian Friis, Rasmus Neergaard-Petersen, Russell Taylor, Jeff Young, Sebastian Steensgaard Nielsen, Anders Thastrup Larsen og Jannik Hansson.

Fra venstre: Jonathan Nielsen, Lucas Albrechtsen, Adrian Friis, Rasmus Neergaard-Petersen, Russell Taylor, Jeff Young, Sebastian Steensgaard Nielsen, Anders Thastrup Larsen og Jannik Hansson.

Herre 2. hold

Weekenden d. 12-13/8 var 2. holdet i gang igen. Lørdagen var på hjemmebane mod København, og en sejr ville sikre, at Furesø blev i divisionen.

Furesø stiller med det stærkeste hold, vi har haft hele sæsonen, og resultatet udebliver da heller ikke. En sikker sejr på 8-4 sikrede os dermed vores position i 4. division. De tre singler sikrede alle point med Axel Arinbjarnarson og Anton Holm Petersen med store sejre og Hjalte Seedorf med en delt match. Den første foursome taber Furesø, mens den anden foursome vindes af Christian Mikkelstrup og Stig Quist.

Søndagen stillede vi igen et meget stærkt hold, hvor vi skulle spille på og mod Hjortespring. Desværre var spillet ikke helt så skarpt søndag, og vi taber desværre 10-2. Mens næsten hele holdet havde svært ved at finde rytmen og puttelinjerne, havde Axel dog stadig tålmodigheden til at lukke sin match med en sejr, der sikrede de eneste to point til Furesø. 

Fra venstre: Hjalte Seedorf, Axel Arinbjarnarson, Christian Mikkelstrup, Stig Quist, Christian Kaufmann, Anton Holm Petersen og Viggo Egehave

Damer

Grundet kun tre hold i puljen, stod Danmarkstureringen for damerne denne weekend kun på én spilledag. Damerne mødte Nivå på deres hjemmebane, hvilket var en vigtig kamp, da en sejr over Nivå vil føre til, at de skulle spille om oprykning.

Søndagen var stillet med et stærkt hold, hvor damerne var heldige, at Furesøs egen collegepige, Line Høj Petersen, var hjemme til at kunne vinde 1. single 5/4. I alle resterende kampe fik Asta Meno, Jennifer Pribil, Anna Høj Petersen og Michella Kenfelt også hevet sikre points hjem til Furesø.

Det var en sikker sejr 8/1 til Furesø. Men denne sejr vil ikke have betydet noget uden resten af sejrene i de to andre weekender og resten af holdet bestående af Alex Kenfelt, Christina Maria Jørgensen, Cecilie Ringbæk, Isabella Calberg Rasmussen og Julia Rasmussen.

Nu er damerne klar til at spille om oprykning og komme tilbage til 2. division. 

Fra venstre: Michella Kenfelt, Asta Meno, Jennifer Pribil, Line Høj Petersen og Anna Høj Petersen

Senior 1. division

Den 12. og 13. august var Senior 1-holdet i spil til en spændende weekend. Vi havde en meget teoretisk chance for at vinde puljen, men det krævede sejre i begge kampe, samt at andre resultater flaskede sig (inden sidste weekend havde Simons 6 point, Ledreborg 6 point, Furesø 4 point og Værløse 0 point).

Lørdag på Furesø, der stod fantastisk flot, tog vi imod Simons (sidste års danmarksmestre). Dan Young, Nicolaj Svendsen og Ricki Morey kæmpede bravt, men måtte give fortabt. I 1. herresinglen mødte Ricki Danmarks måske bedste seniorspiller Jesper Thuen, der var 7 under par efter 13 huller. Mette Kenfelt tog en flot sejr som damesingle, mens foursome bestående af Helle Qvist og Peter Fl. Adolph var fuldstændig suveræne med en 7/6-sejr, hvilket medførte en 6-5 føring til Simons, inden Jonas Vrang i 2. single kom ned af 16. hul (F6). Her blev et 10 meter put holet for at komme 3 up, og en lop-wedge i andenslaget på F7 til en næsten givet birdie sikrede sejren til Furesø på 7-6. Da Ledreborg samtidig tabte ude mod Værløse, så blev spændingen om puljesejr og DM-finalespil udsat til søndag.

Søndag kl. 08.00 startede vores match på Ledreborg, og vi var ret opsatte på at spille vores chance. Jonas fik problemer med ryggen og tabte hurtig. Dan tabte ligeledes i en meget velspillet match. Mette i damesingle fik en deler på 18. hul efter et Ledreborg-comeback. Nicolaj vandt de sidste 2 huller for en sejr på 18. hul, mens Ricki tog en sikker sejr efter godt spil. Stillingen var derfor 5-5, inden Helle og Peter i foursome teede ud fra 16. tee 1 up. Fra vanskelig leje i rough lavede Helle et fantastisk indspil og Peter et super clutch-put for at komme 2 up. Da 17. hul blev delt, var sejren på 8-5 i hus.

Simons endte også med at vinde om søndagen og sluttede på 8 point, det samme som Furesø, men var desværre bedre indbyrdes med 9-4 sejr mod vores 7-6 sejr. Dermed vinder Simons puljen på indbyrdes kampe, kun en enkelt single-sejr til forskel, så med mindst mulige margin endte Furesø på 2. pladsen.

Da senior-førsteholdets erklærede mål for sæsonen var at blive oppe i 1. division, som er den øverste division i danmarksturneringen for seniorer, må vi siges at have indfriet målet (… og lidt til!). Vi har været i 1. division siden 2019 (hvor vi endte med at vinde DM), så næste sæson bliver den 6. 

Fra venstre: Jonas Vrang, Nicolaj Svendsen, Ricki Morey, Mette Kenfelt, Helle Quist, Dan Young og Peter Fl. Adolph

Senior 3. division

Senior 3. division spillede ude mod Mølleåen lørdag, hvor vi tabte 8-5, men var meget tæt på at vinde 7-6. Søndag tog vi imod Smørum på vores eget anlæg og vandt sikkert 11-2.

Således ender vi på en 2. plads i puljen og har som de eneste slået puljevinderne fra Hedeland.

Det er værd at bemærke, at vi haft fokus på at underbygge en af Furesøen styrkepositioner – at have gode kvinder på holdet. Pernille Herlevsen og Christina Reymann er nye i denne sammenhæng og har virkelig udviklet sig flot.

Veteran

Tredje spille-weekend i Danmarksturneringen for veteraner, hvor vi har et hold i kvalifikationsrækken, gik næsten lige så smertefrit, som de to foregående.

Lørdag spillede holdet på hjemmebane mod Smørum, hvor resultatet blev endnu en komfortabel sejr med cifrene 11-2, hvormed billetten til oprykningsspillet den 16. september på Sorø, var sikret.

Det betød dog ikke, at søndagen på Helsingør var ligegyldig – tværtimod. Holdet ville gerne slutte sæsonen af med at være ubesejrede, puljevindere. Det tog dog lidt flere huller end vanligt, for vores mixed foursome (Else Kalstad og Søren Bollerup Hansen) at lukke matchen, som gik til 18. Her kunne Furesø løfte armene, idet foursome’en vandt 1-0, hvilket betød en samlet sejr på 9-4.

Med sejrene 11-2, 11-2, 11-2, 13-0, 11-2 og 9-4 er holdet klar til sæsonens sidste udfordring, oprykningsspillet, som er en slagspil-øvelse. Vi fortsætter med at træne og spille så……. Hvis I ikke ved, hvad I skal få tiden til at gå med lørdag den 16. september, så find evt. vej til Sorø!

Ungdom

Fantastisk sæson for Furesøs Ungdom 
Sikke en sæson for vores unge spillere, som kulminerede i weekenden d. 12. og 13. august, da begge vores to juniordivisionshold vandt deres kampe og dermed vandt deres respektive puljer. Begge hold er derfor klar til at spille om oprykning i september. 

1. holdet
Førsteholdet, som ligger i 1. division, vandt over Hjortespring (på Hjortespring) 6-1 om lørdagen og slog Kokkedal om søndagen med hele 7-0 på Furesø. En utrolig imponerende indsats, og holdet skal nu spille om oprykning til elitedivisionen.

Holdet bestod i weekenden af Noah Asschenfeldt, Christian Maack, Peter Maack og Lucas Calberg. Igennem sæsonen har også Christian Kauffmann og Villads Dehn-Jensen været med til at sikre det flotte resultat. Godt spillet drenge!

2. holdet
Andet holdet, som har spillet i kvalifikationsrækken, spillede også mod Hjortespring lørdag – og vinder sikkert med 7-0. Om søndagen møder de et stærkere hold fra Smørum på Furesø. Det blev en tæt kamp, men Furesø får hevet en afgørende sejr hjem på 4-3.

Resultatet betyder, at de også vinder deres række og skal nu spille om oprykning til 2. division. I weekenden spillede Gustav Seedorff, Mikkel Thastrup Larsen, Villads Dehn-Jensen og Willum Quist. I de forgange kampe har også Hugo Reymann og Benjamin Gatzwiller været med til at sikre det flotte resultat.

Stort tillykke til begge hold. Vi krydser fingre for oprykningsspillet om ca. en måned.  

Fra venstre: Gustav Seedorf, Willum Gram Quist, Villads Dehn-Jensen og Mikkel Thastrup Larsen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev