Skiløbere på golfbanen

Det er jo ikke så ofte, at vi oplever snedækkede golfbaner – i hvert fald ikke mere end nogle få dage. Nu ligger sneen smukt på vores baner, og det har lokket en del skiløbere ud på anlægget.

Det har bekymret en del FG-medlemmer, for “hvilke konsekvenser kan skiløb have for vores anlæg, og kan det skade banen?”

Vi har forelagt bekymringen for vores chef greenkeeper, Thomas Pihl, som kan berolige os alle. Så længe jordlaget er frossent, og der ligger centimeter sne, tager banen ikke skade. Sneen bliver blot lidt mere kompakt, og der dannes is, som tager lidt længere tid om at smelte. Dette gælder hele anlægget, også vores greens, hvor tidligere erfaringer har vist, at eksempelvis indhegning af greens ikke har haft nogen væsentlig effekt, hvorfor det ikke er en prioritet.

Noget andet er, når sneen smelter og frosten forsvinder; så oplever vi ofte, at banen bliver meget våd, og der vil det være godt med minimal færdsel på anlægget. Men i dette scenarie plejer antallet af gæster på banen at justere sig selv. Så opfordringen fra Thomas er: Nyd gerne vores baner i snevejr – også med ski på.

Bestyrelsen har modtaget et forslag fra et medlem af FG, som opfordrer til handlinger for at skåne anlægget og samtidig forbedre oplevelsen som skiløber, ved at greenkeeperne kan trække skispor i terrænet – evt. i samarbejde med en lokal skiklub. Bestyrelsen takker for det gode forslag, men da det er konstateret, at skiløb ikke har nævneværdige konsekvenser for anlægget, mener bestyrelsen ikke, at der er grundlag for at benytte ressourcer og mandetimer på disse aktiviteter i en tid, hvor der grundet ferie og afspadsering er færre greenkeepere på arbejde. Såfremt der er medlemmer, der vil kontakte en skiklub for et evt. samarbejde på området, byder bestyrelsen dette meget velkommen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev