Ungdom

Ungdomsarbejdet

Ungdomsafdelingen i Furesø Golfklub omfatter såvel klubbens juniorer (8-18 år) som klubbens ynglingespillere (18-21 år).

Som noget nyt har klubben etableret mulighed for en ny medlemskategori – Miniputter – som kan spille i klubben og modtage træning sammen med en af deres forældre.

I 2011 kom vort Damehold i Elitedivisionen. Herrernes 3. hold med deltagelse af flere juniorelitespillere rykkede op i 4. division.

I Furesø Golfklub kan du spille på en af Danmarks største og bedste golfbaner. Banen er internationalt anerkendt med 27 spændende huller placeret i smuk natur og kun 15 minutters gang fra Birkerød station.
Du får også adgang til fine træningsområder – med to store puttinggreens, to indspilsgreens, stor driving range med gratis bolde og en 9 hullers par tre bane. Herudover råder klubben over fine indendørs træningsfaciliteter (6 udslagsmåtter samt mindre kunstig puttinggreen) til vintertræning.

Hvorfor golf?

Golf er en sport, der kan give dig mange glæder og udvikler dig på flere måder.

Du lærer at blive en god kammerat og hjælpe dine venner. Du får gode venner, som du kan spille med i mange år. Når du har spillet et par år, kommer du med på træningsture til andre spændende baner i Danmark og udlandet sammen med dine venner fra klubben.
Du får træning, der gør dig fysisk stærkere og mere smidig. Du lærer at kontrollere din krop og dine muskler, så du kan fyre det ene drømmeslag af efter det andet.

Du lærer at koncentrere dig og bevare roen – også når der er allermest pres på, og det virkelig gælder. Du lærer at tænke dig om, før du handler og slår dit næste slag.

Du får lov til at spille med i konkurrencer, der er så spændende, at selv den bedste film er kedelig i sammenligning. Du lærer både at vinde over de andre og over dig selv.

I Furesø Golfklub kan du spille golf så ofte, som du har lyst. Du bestemmer stort set selv, hvornår og hvor længe du vil spille. Du kan spille korte træningsrunder på 1 time, eller du kan spille 18 hullers runder på ca. 4 timer. Når du spiller golf, er du altså ikke låst fast til kun at kunne spille på bestemte tidspunkter få gange i løbet af ugen. Det er op til dig og dine venner.

Golf er også et spil, hvor du uanset niveau kan have det sjovt. Bestemte regler vedr. spillernes handicap (udtryk for hvor godt den enkelte spiller normalt er) gør det muligt for spillere på forskellige niveauer at spille og konkurrere med hinanden.

Og så er golf er en sport for livet – fordi du kan fortsætte med at spille golf, når du er blevet voksen.
Der er plads til alle – både til den ambitiøse, der arbejder målrettet på at blive elitespiller, og til hyggespilleren, der nyder at spiller med sine gode venner og familien.

Arbejdet i Ungdomsudvalget er styret af følgende to generelle målsætninger:
Den stærke base
Den skarpe front