Banen oktober 2020

Nedslagsmærker

Hjælp hinanden med at rette nedslagsmærker op!

Det er meget nedslående at se hvor mange nedslagsmærker, der ikke bliver rettet op, og som dermed er med til at ødelægge greens og øge risikoen for mere ukrudt og svampeangreb på greens.

Vores greens tager skade, der tager lang tid at genoprette, og vi skal bruge mange flere ressourcer på greenpleje, hvis du og dine medspillere ikke retter nedslagsmærker op på greens.

Se denne video fra USPGA, hvordan du retter nedslagsmærker op.

Banearbejde i den kommende tid

Efteråret er altid en travl tid, hvad angår banepleje. De af jer, som har været ude og spille på det seneste, har sikkert også bemærket, at der foregår mange vedligeholdelsesarbejder på banen.

I den seneste tid er greens blevet luftet ved at tage små propper op og efterfølgende sået med nye frø og topdresset med sand. Det er med til at sikre en god drænevne i toppen af vækstlaget samt sikre en foryngelse af græsbestanden med nye planter.

Uden mulighed for at kunne sprøjte greens mod svampesygdomme pga. et totalt forbud er det en af de vigtigste plejetiltag for at mindske risikoen for et ødelæggende angreb.

Efter greens er tiden nu kommet til at foretage samme opgave på forgreens med helt samme formål. Forgreens på vores bane er blevet temmelig store, og det er derfor en ret tidskrævende opgave, men ikke desto mindre meget vigtig.

Mens vi har luftet green og forgreens i overfladen, så er vi også i gang med at lufte teesteder og greens i dybden. Den kommende tid går vi også i gang med at lufte og topdress fairways, som vil strække sig ca. 4 uger frem.

Nye greens på par 3-banen

Vores fem nye greens på par 3-banen er kommet godt i gang og helt efter planen. Det vigtigst lige nu er at få dem så tætte og sunde ind i vinterperioden, så vi, når vi kommer til foråret, hurtig kan komme i gang med at klippe og topdresse dem, så de kan blive klar til åbning i maj/juni.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev