Frederikssund Isenkram Afslutningsturnering 2020

Så blev endnu en af Furesø Golfklubs turneringer vellykket gennemført i god ro og orden og med gode betingelser rent vejrmæssigt og banemæssigt. Søndag den 18. oktober var et meget stort antal deltagere mødt frem for at spille vel en af klubbens største og mest populære turneringer, Afslutningsturneringen, med Frederikssund Isenkram som sponsor.

Turneringsformen

Turneringen er en lukket turnering for medlemmer af Furesø Golfklub, og turneringsformen var en såkaldt Modificeret Greensome stableford parturnering over 18 huller. Og ja, det var vel ikke alle, der helt var klar over, hvordan en sådan match gav point. Men heldigvis var der to spillere på holdet, og den digitale indberetning gav til sidst de korrekte point.

Skulle Turneringsudvalget finde på at spille en Modificeret Greensome stableford en anden gang, skal den interesserede læser vide, at det er en variant af foursome. Begge spillere slår ud på hvert hul. De vælger så den bedste bold, som spilles videre af den spiller, hvis bold ikke blev valgt. Herefter skiftes spillerne til at slå, indtil bolden er i hul. Begge spillere skal have mindst 6 drives hver. Her udregnes antal tildelte slag ud fra en formel og beregnes ud fra “eget” par.  Har man fx. ét ekstra tildelt slag på et par-4 hul, giver en 5’er altså 0 point, og i øvrigt

Dobbelt bogey eller værre = -3 points
Bogey = -1 point
Par = 0 point
Birdie = 2 points
Eagle = 5 points
Albatros = 8 points

Præmier

Da du forhåbentlig stadig er med på artiklen, skal du også vide, at Frederikssund Isenkram havde præmier til de tre bedste i A-rækken og de tre bedste i B-rækken. Derudover var der præmier til nærmest flaget på alle par 3-huller. Desværre var der ingen fællessamling eller fællesspisning efter matchen på grund af Corona-reglerne, så klappepræmierne blev udsat til næste år.

Frederikssund Isenkram

Efter matchen talte jeg med Hans Henrik Buch, der ejer Frederikssund Isenkram, og jeg spurgte ham blandt andet, hvorfor Isenkrammen sponsorerede de mange flotte præmier. (Jeg mener…der er langt fra kernemedlemmerne i klubben til Frederikssund). Hans Henrik forklarede, at han er glad for Furesø Golfklub. Det er en veltrimmet bane og en velfungerende golfklub, og så er der lige 27 huller med udfordrende træningsfaciliteter. “Og så gør jeg det faktisk også for at hjælpe golfungdommen i klubben”, forklarer Hans Henrik, der fortsætter: “Golf i ungdomsårene er med til at give en god portion dannelse og god opdragelse på banen, og det kan man jo så bruge i det rigtig liv”.

Hans Henrik spiller selv golf så tit arbejdet og familien tillader det, men i begyndelsen af “karrieren” var han kun chauffør: “Jeg spillede ikke golf, men var med vennerne ude som chauffør på buggyen, men så efterhånden fik jeg selv lyst til at spille”, slutter Hans Henrik.

Hans Henrik Buch: “Golf i ungdomsårene er med til at give en god portion dannelse og god opdragelse på banen, og det kan man jo så også bruge i det rigtig liv

Turneringsudvalget benytter lejligheden til at ønske alle en god vintersæson og ser frem til at se jer igen til næste år.

Vinderne i A -rækken

  1. Thomas Lyngsø/Niels Gatzwiller +9p
  2. Thomas Krogh Jensen/Andreas Fagot Krogh Jensen +9p
  3. Sten Christensen/Johnny Bay +9p

Rækkefølgen blev fundet efter den matematiske metode (bedst på bag-9 osv).

Vinderne af B rækken

  1. Niels Juel Holm Jørgensen/Maria Rasch +13p
  2. Stig Olsen/Erling Steen Rasmussen +12p
  3. Jette Lindgren/Åse Brinch-Nielsen +10p

Vindere af Nærmest Pinden

H2: Torben Skarsfeldt, 25 cm
H5: Niels Gatzwiller, 108 cm
H9: C. Holde, 92 cm
F3: Anders Serup, 145 cm
F8: Ole Mejer, 128 cm

Præmierne kan afhentes i sekretariatet til senest den 29. oktober 2020.

Lars Borg

Glade deltagere i Frederikssund Isenkram. Paraplyerne var kun oppe i et kort øjeblik.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev