Har du mødt den nye FG-robot?

Hvis du bemærker en robot på træningsbanen, er det vores nye græsklipperrobot, der er i gang med sin første test.
Denne GPS-styrede robot klipper nu græsset ugen rundt, og det markerer starten på en ny æra inden for græspleje i FG.
Efterhånden som vi samler erfaring, og teknologien udvikler sig, vil vi sandsynligvis se flere af disse robotter i fremtiden. Robotten klipper dagligt og er i stand til at klippe, selv når der ligger bolde på banen – de vil simpelthen blive skubbet væk. En fuld klipning af hele området tager omkring et døgn.

Fordele

De fordele, som vi allerede kan identificere ved denne robot, inkluderer:

  • Æstetik: Græsafklip bliver mindre synligt, da der nu klippes hver dag.
  • Lukning: Vi behøver ikke at lukke rangen, når der klippes græs.
  • Besparelse: Vi eliminerer behovet for en ugentlig boldopsamling, da der nu klippes med bolde liggende på banen. Vi samler fortsat bolde hver dag, men kan undvære opsamling søndag aften.
  • Miljø: Overgangen fra en benzindrevet klipper til en elektrisk klipper er miljøvenlig.
  • Effektivitet: Den tidligere maskine og bemanding kan omdirigeres til andre opgaver, herunder til vedligehold af robot.

Økonomi

På nuværende tidspunkt medfører implementeringen af denne teknologi ikke umiddelbare økonomiske besparelser. Robotten kræver stadig overvågning, især hvis den kører fast, og den skal løbende vedligeholdes. Derudover er afskrivningerne betydelige med de nuværende priser.

Teknologi

For klubben er det afgørende at holde trit med teknologiens udvikling og opbygge egne erfaringer. Derfor vil du nu kunne møde vores nye græsklipperrobot på driving rangen. Tag godt imod den!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev