Klubmesterskaberne 2020

Sort vejrudsigt

Vi har i det seneste år afviklet alle klubmesterskaberne over samme weekend i august – både de generelle og de aldersbetingede. Det giver nogle særlige udfordringer: I august har vi ofte skybrud og tordenvejr med deraf følgende afbrydelser i spillet. Også i år tegnede det til at blive en sort og regnfuld weekend. Men på forunderlig vis krøb uvejret uden om Furesø Golfklub, og vi kunne afvikle mesterskaberne i fint golfvejr kun generet af en enkel byge om søndagen.

Corona spillede ind

På grund af Corona-reglerne var afholdelsen af konfirmationer udskudt til august/september, og det indebar, at en del juniorspillere ikke kunne stille op, og at enkelte måtte spille deres runde under lidt tidspres. Desuden måtte vi afvikle præmieoverrækkelsen løbende for at undgå for stor samling, hvis det skulle foregå indendørs.

Spillerudfordringer

For spillerne (og publikum) kan den samtidige afholdelse af de mange mesterskaber være en udfordring, fordi alle, der spiller fra backtee, også spiller om det generelle mesterskab, og alle, der spiller fra clubtee, også spiller om seniormesterskabet, uanset hvilken række de har stillet op i. Det betyder, at de førende kan spille finalerunden uden at være i samme bold. Det var i år tilfældet hos herrerne, hvor de to bedste spillere efter lørdagens to runder spillede i finalebolden hos henholdsvis juniorerne (Sebastian Steensgaard Nielsen) og i herrerækken (Mads Langkilde). Det er desuden vigtigt at kende de eksakte turneringsbetingelser. Det fik i år betydning for Maximiliano Stern Dahl, som havde stillet op i midage-rækken, men havde overset turneringsbetingelsen om, at man ikke må anvende en af sine forældre som caddie. Reglen er egentligt møntet på juniorrækken, men da alle spiller i den samme turnering om det generelle mesterskab, gælder der naturligvis samme regler for alle.

Udfordringer for turneringsledelsen

For turneringsledelsen er det også en udfordring, fordi vi ved, at opgørelsen af resultaterne skal være opmærksom på, om en spiller også kan vinde en anden række, hvis vedkommende i øvrigt opfylder alderskriteriet. Det er især problematisk, når præmieuddelingen skulle ske løbende, og det gik desværre ud over Birgitte Unmack, som vi havde udråbt som vinder af veteranrækken, men som efterfølgende måtte aflevere pokalen til Else Kalstad, som var stillet op i Seniorrækken. Turneringsledelsen beklager dybt. Vi vil gå i tænkeboks og overveje en mere straight måde at afvikle mesterskaberne på til næste år – selvom vi afholder dem over samme weekend.

Det generelle mesterskab

Dramatisk afslutning hos herrerne

Hos herrerne var der spænding til det sidste. Sebastian, som spillede i juniorrækken, havde efter lørdagens to runder lagt sig solidt i spidsen i 4 under par efter en imponerende 2. runde i 5 under par. Det så dermed ud til, at pokalen kunne cruises hjem med Mads Langkilde på anden pladsen, som lå i +2. Men under søndagens runde greb nervøsiteten Sebastian. Efter at ligge i par indtil hul 13 kom der 4 bogeys på de sidste 5 huller. Da Mads Langkilde omvendt havde leveret 4 birdie i træk på bag-ni og lå -2 for runden, var Sebastians forspring indhentet, og vi så frem til et omspil om mesterskabet. Den nervøse abe må være sprunget over på Mads’ skuldre, for han afsluttede runden med en bogey og en dobbelt bogey. Dermed var Sebastians første klubmesterskab en realitet.

Sebastian tog sig desuden af juniormesterskabet. Russells særlige pokal til den juniorspiller, der leverer bedste nettoresultat, gik i år til Sigurd Vrang Feddersen, som med handicap 4,6 gik de tre runder i flotte 16 over par og desuden blev runner-up hos juniorerne.

Sigurd Vrang Feddersen vinder Russell Taylors pokal

Damer og Midage

I Midage-rækkerne leveres der som regel gode scores, der kan spille ind på det generelle mesterskab. Det var også tilfældet i år, hvor Louise Møller tog sig både af damepokalen og midage-pokalen. Hos midage herrerne gik Anders Thastrup Larsen de tre runder i +10 og leverede dermed turneringens tredje bedste score og blev en suveræn vinder af midage-mesterskabet.

Louise Møller, Sebastian Steensgaard-Nielsen og Anders Thastrup Larsen

Seniormesterskaberne

Seniorer, veteraner og superveteraner spiller alle fra clubtee over to runder med cut efter første. Mange af deltagerne er indpræget i pokalerne for tidligere mesterskaber.

Spænding til det sidste hos seniordamerne

I damernes seniorrække gik Lise Bang en flot 1. runde i +4 – et godt stykke under hendes handicap på 8,9. Hun lå dermed to slag bedre end de to medspillere – Mette Møller og Else Kalstad. Det blev endnu engang de tre sidste huller på Farum, der skulle afgøre mesterskabet. Efter fremragende golfspil fra alle tre, hvor især Mette Møller havde bidt fra sig, var Lises forspring indhentet, og stillingen meget lige efter hul 15. Mette lå samlet i +7, Lise i +8 og Else i +10, så alt kunne stadig ske. Men mon ikke den nervøse abe fra herrerne var sprunget over på Lises skuldre, så hun lavede bogey, par og dobbelt bogey på de sidste tre huller, og dermed endte lige med Else, som nøjedes med en bogey på hul 18. Også Mette blev udfordret af det svære afslutningshul med en dobbelt bogey, men beholdt føringen med en flot score på +9 efter de to runder. Vi ser allerede frem til næste års dyst, som altid lover kamp til stregen.

Senior herrer og veteraner

I herrernes seniorrække blev der også leveret lave scores. Efter første runde gik Ricky Morey, James Campion og Rene Vedøe ud i førerbolden i scores på +4 og +5. De skulle dog blive overhalet af den foran gående bold med Jan Harding og Ulrich Meyr, hvor Jan Harding leverede en superrunde i 2 under par og dermed blev en suveræn klubmester med Ulrich Meyer som runner up efter en flot runde i +2.

Jan Harding og Mette Møller

I Veteranrækken gik Søren Pihl første runde i imponerende +2 og anden runde i +10 efter en lidt ærgerlig afslutning. Det blev dog en suveræn sejr med Niels Mølgaard som runner-up.

Veteran damer og superveteraner

Hos damernes veteranrække er der lidt mere spredning over feltet. Else Kalstad, som stillede op i seniorrækken, blev endnu en gang suveræn klubmester med en score for de to runder i 11 over par. Birgitte Unmack blev lige så suveræn runner-up i +31, men med en margin på 9 slag.

Else Kalstad

Hos herrernes superveteraner var der et anderledes tæt opløb: Claus Bytzau, Henning Porsild og Bjarne Winther gik i finalebold med kun 3 slags forskel, så mesterskabet var helt åbent. Claus Bytzau satte sin føring over styr efter en triple bogey på H3. Til gengæld havde Bjarne og Henning vist tænder, så det igen skule blive Farums sidste tre huller, der skulle afgøre mesterskabet. Her lå Henning 1 slag foran Bjarne og 3 slag foran Claus. Det indbyder naturligvis til at tage chancer, men endte med en 8’er til Bjarne på hul 18, mens Claus gennemførte de tre sidste huller i +1. Henning kunne dog nøjes med en dobbelt bogey på hul 18. Så det sluttede, som det begyndte, med tre slags forskel mellem de tre kæmper, men med Henning som årets klubmester og Claus som runner-up.

Henning Porsild, Birgitte Unmack og Søren Pihl Nielsen

Liste over klubmestre 2020

Over 36 huller Klubmester Runner-up
Senior damer Mette Møller (+9) Else Kalstad (+11)
Senior herrer Jan Harding (+4) Ulrich Meyn (+8)
Veteraner damer Else Kalstad (+11) Birgitte Unmack (+31)
Veteraner herre Søren Pihl Nielsen (+12) Niels Mølgaard (+23)
Superveteraner herre Henning Porsild (+35) Claus Bytzau (+36)
Over 54 huller Klubmester Runner-up
Junior drenge Sebastian Steensgaard Nielsen (par) Sigurd Vrang Feddersen (+16)
Midage herrer Anders Thastrup Larsen (+10) Nicolaj Svendsen (+25)
Midage damerLouise Møller (+34)Jennifer Pribil (+58)
Damer Louise Møller (+34)Asta Meno (+49)
HerrerSebastian Steensgaard Nielsen (par) Mads Langkilde (+3)
Russells vandrepokal
Junior med bedste nettoscore: Sigurd Vrang Feddersen (-2)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev