Klubmesterskaberne 2021

Vejret var perfekt til golf – sol, lunt for årstiden og næsten ingen vind. Og banen stod så skarpt som aldrig før. Vi var lidt længere henne på sæsonen end sædvanligt, og det havde måske betydning for scores, som ikke blev helt så lave som forventet. Generelt kunne vi godt tænke os, at flere damer/piger stiller op til mesterskaberne. Det gælder i alle rækker.

The Winner Takes It All

Sådan lyder en populær ABBA sang. Og det var i høj grad tilfældet, da resultaterne blev opgjort ved årets klubmesterskaber.

Klubmesterskaberne afvikledes for 10 rækker, hvoraf de 8 er aldersbetingede, mens de 2 er det Generelle Mesterskab for henholdsvis Damer og Herrer. Der kunne ovenikøbet have været to rækker mere, da der ikke var nok tilmeldte til juniorernes pigerække og damernes superveteran række.

De mange aldersbetingede mesterskaber betyder, at man spiller med i flere rækker, hvis man ellers opfylder aldersbetingelsen og spiller fra samme teested og antal runder. På den måde sikrer man, at vinderen af de generelle mesterskaber bliver spilleren, som kan præstere den laveste score, uanset om man er junior eller midage-spiller.

Tilsvarende kan vinderne af seniorrækkerne – som spiller fra gul og rød tee – være en veteran eller superveteran, hvis de har den laveste score.

Det betyder også, at den samme spiller på samme tid kan blive klubmester i flere rækker, og det var i høj grad tilfældet i år.

Det generelle mesterskab

Som det var tilfældet sidste år, tog Sebastian Steensgaard Nielsen sig af både mesterskabspokalen for herrer og for juniorer. Samtidig fik han også Russell Taylors vandrepokal for den junior, som fik den laveste nettoscore under hensyn til handicaps. Denne pokal blev dog vundet med lavest mulige margin med et slag foran Lucas Calberg Rasmussen, som havde en meget flot 2. runde spillet i par.

Russell Taylor med hans vandrepokal

Sebastians vinderscore blev på i alt 2 over par, hvilket især skyldes en tabt bold på hul 16. Runner-up blev Jeff Løvet Young i 7 over par. I juniorrækken blev Hjalte Bonafede runner-up i +20.

Jeff Young, Hjalte Bonafede og Sebastian Steensgaard Nielsen

Også hos damerne var der dobbeltsejr, idet Louise Møller – efter en noget træg start – fik hevet sejren hjem i både Midage mesterskabet og Det Generelle Mesterskab. Runner-up blev Jennifer Pribil – også i begge rækker – blot fire slag efter Louise. På tredje pladsen i Det Generelle Mesterskab kom Alex Simone Kenfelt med 8 slag efter Louise.

Jennifer Pribil og Louise Møller

Midage Herrer

Traditionen tro var der også i år rigtig mange, der stillede op i Midage herrerækken, og hvor en del har et handicap, hvor de godt kan gøre sig gældende i Det Generelle Mesterskab. Det var dog ikke tilfældet i år, selvom Anders Thastrup Larsen efter 1. runde med en score på +4 fortsat havde en chance. Til gengæld blev han suveræn vinder af Midage Herrerækken 7 slag foran Maximiliano Stern Dahl.

Maximiliano Stern Dahl og Anders Thastrup Larsen

Senior Damerækken

Det kan nok ikke overraske, at en af Danmarks bedste veteraner, Else Kalstad, også spiller med om at vinde Senior Mesterskabet. Sidste år blev hun runner-up efter hendes daglige spillepartner, Mette Møller. I år ryddede Else pladen ved at vinde både Veteranmesterskabet og Senior Mesterskabet. Sidstnævnte foran Mette Kenfelt med blot 4 slag.

Else Kalstad og Mette Kenfelt

Veteranmesterskabet vandt Else foran Charlotte Bjerre. Det skal nævnes, at Marianne Hemmingsen fulgte trop på tredjepladsen blot 2 slag efter Charlotte.

Charlotte Bjerre og Else Kalstad

Senior Herrerækken

Hos senior herrerne var der rigtig mange, der havde mulighed for at vinde mesterskabet. Efter første runde var afviklet, viste det sig imidlertid, at en fra Veteranrækken, Søren Bollerup Hansen, havde en score på +2, der kun var et slag dårligere end den førende i Senior Rækken, Michael Kaae Brund. Turneringsledelsen valgte derfor, at flytte Søren op i førerbolden i Senior Rækken, da finalerunden skulle spilles. Det viste sig måske at være en dårlig ide for Søren, for han kunne ikke helt leve op til den gode 1. runde, men endte dog som runner-up i Veteranrækken.

Til gengæld holdt Michael sammen på spillet på finaledagen, selvom scoren ikke helt kunne leve op til førstedagens. Michael blev klubmester i Seniorrækken i samlet +7, mens Ricki Morey – efter en flot afslutningsrunde – blev runner up i +9.

Michael Kaae Brund og Ricki Morey

Veteran Herrerækken

Søren Bollerup Hansens første runde i +2 var så god, at han trods en halvskidt 2. runde alligevel var med i slutspillet om klubmesterskabet for veteraner. Efter 36 huller var han lige med sidste års vinder, Søren Pihl Nielsen. Turneringsledelsen havde valgt, at den matematiske metode skulle gælde ved lige scores, for ikke at afbryde spillet for de mange medlemmer, der var på banen. Først hvis scoren herefter var lige, ville vi arrangere omspil i stedet for lodtrækning. Det viste sig dog ikke at blive nødvendigt, da Søren var bedst på sidste 18 huller og derfor genvandt mesterskabet.

Søren Bollerup Hansen og Søren Pihl Nielsen

Superveteraner Herrerækken

Sidste år havde vi en spændende afslutning på superveteranernes mesterskab mellem Claus Bytzau og Henning Porsild, med sidstnævnte som vinder med 1 slag. Også i år var Claus med i finalebolden, denne gang med Tom Hartvig og Thorleik Nellemann. Og også her kunne mesterskabet blive afgjort på de sidste tre huller. Men både Tom, som førte med 2 slag, og Claus lavede bogey, dobbeltbogey, dobbeltbogey, og dermed kunne mesterskabet gå til Tom, mens Claus igen måtte nøjes med 2. pladsen.

Claus Bytzau og Tom Hartvig

Liste over klubmestre 2021

Over 36 hullerKlubmesterRunner-up
Senior damerElse Kalstad (+14)Mette Kenfelt (+18)
Senior herrerMichael Kaa Brund (+7)Ricki Morey (+9)
Veteran damerElse Kalstad (+14)Charlotte Bjerre (+40)
Veteran herreSøren Pihl Nielsen (+17)Søren Bollerup Hansen (+17)
Superveteran herreTom Hartvig Jensen (+32)Claus Bytzau (+34)
Over 54 hullerKlubmesterRunner-up
Junior drengeSebastian Steensgaard Nielsen (+2)Hjalte Bonafede (+20)
Midage herrerAnders Thastrup Larsen (+17)Maximiliano Stern Dahl (+24)
Midage damerLouise Møller (+41)Jennifer Pribil (+45)
DamerLouise Møller (+41)Jennifer Pribil (+45)
HerrerSebastian Steensgaard Nielsen (+2)Jeff Løvet Young (+7)
Russell Taylors vandrepokal
Junior med bedste nettoscore:Sebastian Steensgaard Nielsen (+8)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev