Nekrolog – Flemming Engel

Flemming Engel, medlem nr. 211, sov stille ind tirsdag 2. februar 2021 i en alder af 78 år. Med Flemmings død siger Furesø Golfklub og Dansk Golf farvel til en meget aktiv og engageret person, der har påtaget sig mange frivillige opgaver inden for dansk golf.

Flemming var i rigtig mange år formand for matchudvalget og blev desuden i 1983 valgt ind i FG’s bestyrelse. Senere blev Flemming honorær sekretær (det vi nu kalder næstformand), hvor han ved ugentlige møder i sekretariatet bidrog til den daglige drift af golfklubben. Flemming og jeg havde et utroligt godt samarbejde, hvor vi sammen med den øvrige bestyrelse udviklede en god økonomi. Det betød, at vi med et budget baseret på kun 1400 medlemmer kunne få medlemmernes tilslutning til at udvide golfbanen fra 18 til 27 huller.

Efterhånden fik også DGU øjnene op for, at vi i FG havde et medlem, som på stille og professionel vis fik afviklet vore turneringer. Flemming blev derfor også turneringsleder i DGU og i 7 år desuden medlem af DGU’s bestyrelse. Evnen som turneringsleder medførte, at Flemming blev medlem af EGA Championship Committee, hvor han havde ansvar for mange internationale turneringer i Europa. Ved udtrædelse af DBU’s bestyrelse modtog Flemming DGU’s hæderstegn.

I Furesø Golfklub har Flemming gennem årene haft andre hverv, bl.a. i Regel- og Etiketteudvalget samt Amatør- og Ordensudvalget. Klubben takkede Flemming ved i 2018 at gøre ham til æresmedlem.

Det mangeårige samarbejde med Flemming i Furesø Golfklubs bestyrelse udviklede sig til et nært venskab, som jeg satte stor pris på. Jeg – ligesom mange andre i Furesø Golfklub – vil savne Flemming. Vore tanker går til Inge samt Christine og Jesper og deres familier.

Æret være Flemmings minde.

Jørn Heiredal, medlem nr. 44-8

Tilmeld dig vores nyhedsbrev