Sebastian blev runner-up til DM for juniorer i Odense

Har du nogensinde prøvet at spille 36 huller om dagen 3 dage i træk? Det er nok de færreste af os, der kan sige Ja tak! til dette nærmest retoriske spørgsmål. Man skal nok være lidt småskør og virkelig have et hadeprojekt derhjemme i haven for at gøre noget lignende, og skulle man formaste sig til at gøre det alligevel, vil de fleste nok blive lidt småtrætte i koderne og begynde at slå slices og hooks i et væk …

Den 27.-29. juli 2020 blev der afviklet danmarksmesterskab for juniorer i Odense GK, og Furesø havde 2 spillere med. Mandag blev der spillet 2 x 18 hullers slagspil, hvorefter de 16 bedste skulle spille hulspil.

14-årige Lucas Calberg Rasmussen har haft en forrygende sæson og er gået ned fra hcp. 3,2 til 1,8 (efter at have spillet 54 tællende runder indtil videre!!!); desværre måtte han strække våben efter slagspillet, hvor han var i +16 og missede cuttet med 6 slag.

16-årige Sebastian Steensgaard Nielsen, der tidligere har været på drenge-landsholdet, har ift. Lucas taget et slapper-år mht. tællende runder og kun spillet 26 af dem, men til gengæld har han brugt dem til at gå fra hcp. +0,1 til +2,0 nu! Sebastian har haft flere rigtige gode turneringer i år og er blevet en af klubbens bedste spillere.

Sebastian klarede slagspilskvalifikationen i flyvende stil med runder i -1 og +1, hvilket rakte til en tredjeplads, og klarede sig dermed videre til hulspillet. Om tirsdagen slog Sebastian først Noah Phan (Lyngbygaard) 3/2 i ottendedelsfinalen om formiddagen, og om eftermiddagen gik det i kvartfinalen så ud over William Gøth Rasmussen (Helsingør), som tabte 2/0 (en passant kan det nævnes, at Seb kun brugte 23 puts på 18 huller …). I semifinalen var Sebastian op mod Oliver Ulrich (Lyngbygaard), der ligeledes tabte med 2/0 (Oliver sendte 2 indspil fra 50 meter i koppen under runden, men det var alligevel ikke nok mod en meget velspillende Seb!).

I finalen mødte Sebastian Jens Kristian Thysted fra Smørum, som han kender fra landsholdstiden. På trods af en fin start kommer Sebastian bagefter, men er dog ved at hente Jens Kristian på hul 10 og 11 med par-birdie. På par 5-hullet 16. er Seb 2 nede og rammer green i 2 slag og får en sikker birdie, men Jens Kristian er ikke til at styre og vinder hullet med en eagle og dermed turneringen.

Sebastian spillede stort set fejlfrit og havde ingen lost balls i løbet af 108 huller; hvem der bare kunne gøre ham kunsten efter! Den næste tid er turneringsfri for ham, og han skal blot lade op til sidste runde i danmarksturneringen, hvor han sammen med holdkammeraterne på førsteholdet i første division gerne skulle skaffe en sejr hjem til Furesø!

Tillykke, Sebastian!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev