Fint besøg i Furesø

Furesø Golfklub har udklækket mange store talenter gennem årene, og forleden var en at klubbens nuværende bedste spillere forbi klubben, inden han rejste tilbage til Amerika.

20-årige Rasmus Neergaard-Petersen går på college i USA, men har de sidste to måneder været hjemme i Danmark, eller Europa, som han selv siger, for sommeren har primært været brugt på farten med turneringer over hele Europa. Og han tager tilbage til staterne efter et titelforsvar i German Amateur.

Om et par uger hul på sit andet år på Oklahoma State University, hvor han er del af skolen talentfulde golfhold.

– Det var meget anderledes i starten, og mange ting man skulle vænne sig til, men da jeg først fandt mig selv derovre, blev spillet også bedre, fortæller Rasmus.

Opholdet i Oklahoma har været lærerigt, ikke mindst fordi Rasmus har spillet på hold med to af golfens mest omtalte spillere. Norske Viktor Hovland og amerikaneren Matthew Wolff har begge delt træningsbane og omklædningsrum med Furesøspilleren det sidste år, og de to unge spilleres præstationer de sidste måneder har imponeret alle. Wolff vandt på PGA TOUR allerede i sin tredjes start som professionel, mens Hovland både i The Masters og US Open sluttede som bedste amatør, og senest sluttede han på fjerdepladsen på PGA TOUR.

– Jeg har lært meget af at spille sammen med Viktor og Matthew. Især deres mentale tilgang til golfspillet har jeg taget til mig. Hvis de slår et dårligt slag, så glemmer de det med samme og spiller bare videre, siger Rasmus om sine berømte holdkammerater.

– Viktor (Hovland) spiller på samme måde som mig, og jeg er ikke langt efter ham, så det er motiverende at vide, at jeg ikke er så langt fra nogen af de bedste i verden. Han slår bare så få dårlige slag og er rigtig god til at komme videre, hvis han slår et dårligt.

– Vi havde det bedste hold sidste år, måske det bedste hold nogensinde, og fokus er hele tiden på at vinde. Man snakker ikke om anden, tredje eller femtepladser. Man taler kun om at vinde eller tabe. Den tilgang har lært mig at gå efter sejren og ikke kigge efter cutgrænsen eller sekundære placeringer, forklarer han.

Et collegehold i USA består af otte spillere, men kun fem eller seks af dem er med på holdet til turneringer. I sit første år var Rasmus ikke blandt de faste på holdet, men med afgangen af Hovland, Wolff og to andre er danskeren udset til en fast plads på et af USA bedste golfhold. Men inden sæsonen begynder for holdet, skal Rasmus spille med US Amateur på Pindhurst i den kommende uge – den turnering, som netop Hovland vandt i fjor.

Og selvom adressen nu hedder Oklahoma State University, og holdet er et af de bedste collegehold, så holder Rasmus fast i sin danske træner, Andreas Kali, via videotræning, ligesom Furesøs træner, Russell Taylor, stadig ser på svinget, når Rasmus lægger vejen forbi Hestkøbgaard, som han gjorde forleden.

Sejren i Tyskland har sendt Rasmus Neergaard-Petersen op som nummer otte på amatørernes Europarangliste, og han er nummer 36 på verdensranglisten.

Russell finpudser Rasmus’ sving

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev